En juist die
horecaondernemers blijven ons verbazen met hun veerkracht, hun creativiteit en
veelzijdigheid. Kunnen de restaurants niet meer open? Dan regelen zij dat hun
maaltijden ook gewoon thuis gegeten kunnen worden. En het aanbod wordt steeds
veelzijdiger. Naast de ‘to-go menukaarten’ zijn er nu ook ondernemers die hun
restaurant hebben omgebouwd tot een kleine winkel, zodat wij thuis toch kunnen
genieten van een hapje of een drankje dat door een echte kok is klaargemaakt.
Voor hen - de Rhedense horecaondernemers - zou ik een
oproep willen doen voor de feestdagen die er aan komen: laten we met z’n allen
zoveel mogelijk lokaal onze feestboodschappen doen en dit jaar met Kerstmis
iets op tafel zetten dat we niet zelf hebben gemaakt, maar gekocht hebben bij
een van de vele top-horecaondernemers die onze gemeente rijk is. Dat geeft
minder kook-stress aan de kerstdis en een boost voor onze horeca die onze steun
goed kan gebruiken! Zo denk ik erover!
Martinique
Visser