Steun nodig voor terugkomst nachtbus

VVD Rheden en VVD Doesburg slaan de handen ineen om de nachtbus terug te brengen naar Gelderland, en gaan hier mee bezig met steun van de VVD Gelderland. Dit initiatief heeft als doel om jongeren goedkoop en veilig vanuit Arnhem terug te brengen naar Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Doesburg. Om dit te realiseren hebben zij steun van jongeren nodig.

Tijdens de coronacrisis is besloten om de nachtbus (lijn 843), niet meer te laten rijden. Wat heeft gezorgd voor hoge kosten voor nachtelijk vervoer en heeft ertoe geleid dat jongeren ervoor kiezen om niet uit te gaan. Ondanks het einde van de coronaperiode blijft de nachtbus niet rijden.

 

In reactie hierop hebben VVD Rheden en VVD Doesburg besloten om een pilot die de provincie wilt organiseren richting deze gemeenten te krijgen. Met de steun van VVD Gelderland wordt er gestreefd naar een veilig en betaalbar nachtelijke vervoer.

 

"Als VVD-fracties in Rheden en Doesburg willen we ervoor zorgen dat jongeren veilig en voordelig thuis kunnen komen, ook 's nachts", aldus Jelte Kolkman raadslid  van de VVD Rheden. "Met de steun van VVD Gelderland zetten we ons in om de nachtbus weer op de kaart te zetten."

 

De twee fracties roepen jongeren op om het formulier in te vullen, wat essentieel is om de provincie Gelderland te overtuigen van de noodzaak van nachtelijk vervoer in onze gemeenten. In de dagen zijn al 200 steunbetuigingen binnen gekomen maar dit is nog niet genoeg om terugkomst te realiseren.

 

Hier kunt u het formulier invullen: https://qr.vvd.nl/?c=y&l=VJKnQ2

 

Zet cookies aan om het formulier te tonen.