Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend

De ALV van de VVD Rheden heeft op 11 december jl. de kandidatenlijst voor der gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Een mooie lijst met een mix van jong talent en ervaring en met een goede vertegenwoordiging uit onze dorpen. Met dit team gaan we de campagne in om van Rheden een nog betere gemeente te maken dan het al is.

Onze lijstrekker is Yola Hopmans uit De Steeg. 8 jaar raadslid en de huidige fractievoorzitter.

Jong talent met ambitie staat op 2;  Jelte Kolkman uit Rheden, nu  17 jaar maar op 16 maart 2022 18 jaar. Jelte is gedreven en heeft een frisse en liberale blik op de toekomst.

Op 3 Martinique Visser uit Velp, enthousiast en ervaren raadslid met kennis van jeugdzorg, financiën en werk en inkomen.

Met Rob Koekkoek uit De Steeg op plek 4  houden we veel kennis  en ervaring op het gebied van Ruimtelijke Ordening en wonen aan boord. Belangrijk want bouwen en wonen zijn één van onze belangrijkste speerpunten.

Sjir Hanssen uit Ellecom staat op plek 5. Een oude rot in het vak met name op het gebied van veiligheid en financiën.

Harry Brouwer is onze ambassadeur uit Dieren en staat op 6 en vertegenwoordigt onze senioren.

Nieuwkomer Koen Baank-Luiken staat op 7. Woont sinds een paar jaar in Dieren en wil zich inzetten voor de lokale VVD. Een hands-on man die van aanpakken weet.

Onze lokale ondernemer Edith Nooteboom uit Laag-Soeren staat op 8 en Reinier Broeks uit Velp op plek 9. We zijn blij dat Werner van der Linden, zelfstandig ondernemer uit Dieren op plek 10 is gekomen. Onze huidig raadslid Jaap Uijthof op 11en ondernemer Mark de Beurs uit De Steeg op 12.  Een mooie plek 13 voor Frank Willemen uit Velp en oudgedienden Willem  van Katwijk (Velp) en Ap Lammers(Dieren) respectievelijk op 14 en 15.

Onze wethouder Ronald Haverkamp is onze lijstduwer op 16.

 

Lijsttrekker Yola Hopmans: “ik ben heel blij met deze mooie lijst met jong aanstormend talent, enthousiasme, kennis en ervaring, (lokale) ondernemers uit diverse sectoren, senioren, liberalen en actieve VVD’ers. Ik heb er veel zin in om met dit team campagne te gaan voeren om de grootste partij te blijven in de gemeente Rheden. Dan kunnen we van Rheden een nóg betere gemeente maken om te wonen, werken en te verblijven”.