Samen naar de eindstreep. En verder

Bijna een jaar is er nu corona in Nederland. En wat zijn we er allemaal klaar mee. Ook ik zou zó graag weer eens koffie drinken op een terras, of met vrienden naar de bioscoop. Of langsgaan bij al die ondernemers die we al jaren kennen en die nu zo hard moeten vechten om te overleven.

Wie loodst Nederland door deze crisis? En hoe kan ons land daarna sterker verder? Dat bepaal jij. Want binnenkort kun je stemmen. Dus voeren partijen nu campagne, dat hoort erbij. Maar dit is geen tijd voor het uitvergroten van verschillen. Het is tijd voor samenwerking en inhoud. Dat heb ik in een brief aan alle Nederlanders geschreven die vandaag in de kranten afgedrukt is. 

Ik wil jou, juist ook nu, zo goed mogelijk informeren. Daarom vat ik hier de hoofdpunten
van mijn ideeën voor Nederland samen. Natuurlijk, eerst moeten we samen over de eindstreep van de coronacrisis. Gezond en mét onze banen en bedrijven.

Maar stemmen gaat óók over de komende jaren. Verder
vooruitkijken dus. En dan zijn dit drie dingen waar ik mee aan de slag wil om sterker verder te kunnen als land.
 

  • Zorgen dat mensen werk hebben en onze economie weer gaat groeien.
  • De zorg versterken, ook om beter voorbereid te zijn op een volgende gezondheidscrisis.
  • Een sterke overheid, met een menselijk gezicht én de kracht om te beschermen.


Dit is in het kort wat ik wil. De complete versie vind je online. Deze crisis leert mij veel. Dat je niet ontkomt aan impopulaire maatregelen. Dat je fouten gewoon kunt erkennen als je ze maakt. Dat je leert van elkaar door te luisteren naar elkaar. Dus ga ik over mijn ideeën graag in gesprek. Met de collega's van andere partijen. En met jou. Om te beginnen vanmiddag om 16.15 uur via Zoom, speciaal voor VVD-leden. 

Deel daar ook jouw ideeën. Want hoe moeilijk het ook is, hoe verschillend we het ook zien: we gaan er samen uitkomen. Dat geloof ik echt. En dat móét ook. Want alleen samen kunnen we sterker verder.

Ik ga graag met je in gesprek.

Mark Rutte
https://www.youtube.com/watch?v=n-XT5MH-F3g