Maak Click-en-collect binnen 2 uur mogelijk

Afgelopen woensdagavond 17 februari heeft de VVD fractie van Rheden een online sessie georganiseerd met lokale ondernemers over de impact van de Corona-maatregelen. Bij deze avond waren meer dan 20 Rhedense ondernemers aanwezig (branche-breed), onze wethouder ondernemerszaken Ronald Haverkamp en Thierry Aartsen, tweede kamerlid VVD woordvoerder ondernemerszaken en MKB.

Tijdens deze sessie bleek dat veel retailers veel last hebben van de 4-uurs regel van het 'click-en-collect beleid'. Deze regel houdt in dat je minimaal 4 uur van te voren een (online) bestelling bij een winkel of een locatie met een winkelfunctie moet doen vóórdat je het bestelde artikel op kunt halen. Er zit dus minimaal een dagdeel (4 uur) tussen het bestellen en afhalen.

Het maakt voor retailers voor de haalbaarheid van het verkoopproces veel uit als de tijd tussen bestellen en ophalen één of twee uur is. Er bestaat een mogelijkheid dat vanuit de Veiligheidsregio deze regel eventueel aangepast zou kunnen worden. Ook op landelijk niveau wordt hier al naar gekeken.

 

Wij vinden het belangrijk dat retailers zoveel mogelijk ruimte krijgen om via click-en-collect zaken kunnen doen en hebben onze vertegenwoordiger in de Veiligheidsregio, onze burgemeester, verzocht te willen onderzoeken of deze regel wellicht aangepast kan worden; van 4 uur click-en-collect-tijd, naar één of twee uur?

Het zou onze ondernemers enorm helpen in deze zware tijd, die voor hen (nog steeds) weinig uitzicht biedt op verbetering van perspectief.