Seniorennetwerkbijeenkomst in Den Haag

Op 24 november jl. is Geertje samen met een ander VVD-lid uit Rheden richting Den Haag afgereisd voor een bezoek aan de VVD-fractie van de Tweede Kamer. Zij hebben met een aantal Kamerleden gesproken over allerlei onderwerpen en kwamen met veel informatie weer terug richting de gemeente Rheden.

De organisatie van deze bijeenkomst lag in handen van het VVD senioren netwerk. 
Betty de Boer sprak over het openbaar vervoer en de toegankelijkheid ervan voor ouderen. Bas van 't Wout en Erik Ziengs spraken over de arbeidsmarkt en de positie van ZZP'ers.

Roald van der Linden gaf zijn visie over de woningmarkt. Veel ouderen wonen in huizen die eigenlijk te groot zijn, maar kunnen geen passende vervangende woonruimte vinden. Hij pleitte ook voor tijdige aanpassing van de bestaande woning, zodat men langer in het eigen huis kan blijven wonen. Geertje van der Burg heeft iets verteld over het Rhedense project "Mijn huis, mijn toekomst". Roald van der Linden, alsook andere aanwezigen waren hiervan diep onder de indruk en wilde daar graag meer informatie over.

Na de pauze kregen Mark Harbers en Aukje de Vries (zie foto) het woord en vertelden onder meer over het nieuwe belastingstelsel. 

Daarna kwamen Arno Rutte, Sjoerd Potters en Leendert de Langen aan het woord. Zij spraken over het uitgebreide beleidsterrein van de zorg. Er moet meer geld naar preventie en de eerste lijn, zodat mensen minder snel naar specialistische zorg in een ziekenhuis verwezen hoeven te worden. Een goed voorbeeld is de specialist ouderengeneeskunde die verbonden is aan het gezondheidscentrum in Velp. In januari j.l. bracht Arno Rutte daar een bezoek en liet zich informeren over de gang van zaken in de praktijk. Sindsdien promoot hij dit concept elders in het land en in de Tweede Kamer. De bijeenkomst werd besloten met een toelichting van Anoushka Schut over de pensioenen, AOW en sociale zekerheid. Zij noemde met name het pensioengat voor militairen die als gevolg van hun leeftijd uit dienst moesten en als gevolg van het verhogen van de AOW leeftijd in de problemen zijn gekomen. In december wordt hierover een wetsvoorstel behandeld in de Tweede Kamer. 

Een boeiende dag waar de leden van het seniorennetwerk een aantal fractieleden heeft kunnen spreken.